Workshop Macrofotografie "Insecten"

Wil je weten hoe je insecten kunt fotograferen? Dan is deze workshop Macrofotografie iets voor jou. Hoe ga je te werk? Samen gaan wij op pad in het Twentse landschap om dat te leren.

Tijdens de "Workshop Macrofotografie" leer je op een professionele manier insecten te fotograferen. Je leert meer over technieken, compositie, werken met een statief en de juiste bediening van je camera voor het maken van een goede macrofoto.

We starten de dag met een ochtendsessie in het veld op zoek naar insecten die dan een stuk gemakkelijker te benaderen zijn en misschien zelfs bedekt zijn met dauwdruppeltjes van de voorbije nacht. Aangezien we voor zonsopgang starten, genieten we van de mooiste uurtjes van de dag en fotograferen we in zacht, warm ochtendlicht.

Deze workshop is geschikt voor Gevorderden.

    

Wat leer je

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

Compositie
Werken met een statief
Scherptediepte en Bokeh
Juiste belichting en uitleg Histogram
Creatieve benadering van Macrofotografie

Deze onderwerpen worden in kleine groepen, onder intensieve begeleiding van Jeroen van der Kraats, aangeboden. Je ontvangt een naslagwerk met een samenvatting van de belangrijkste instellingen en aandachtspunten. Een fotobespreking van maximaal drie foto's na de workshop, via email, is tevens inbegrepen.

Benodigdheden:

Spiegelreflexcamera
Lenzen (Macro- of telelens)
Statief (eventueel te lenen)
Eventueel afstandsbediening
Warme, weerbestendige kleding en laarzen, kniekussen, kleding om op natte ondergrond te liggen

Deze workshop wordt in samenwerking met "JEROEN VAN DER KRAATS LANDSCHAPSFOTOGRAFIE” aangeboden. (www.jeroenvanderkraats.nl)

Overige informatie

​De kosten voor deze workshop bedragen EUR.69,- en wordt gegeven in de omgeving van Enschede, in het Buurserzand. Max. aantal deelnemers per workshop is 6 personen. (min. 3 personen), zodat iedereen maximale aandacht krijgt. De workshop zal gegeven worden door Jeroen van der Kraats, professioneel landschapsfotograaf. Meer informatie en een portfolio staan op zijn website.

Bij de "Workshop Macrofotografie" wordt er van uit gegaan dat u bekent bent met de bediening van de camera. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan wordt aangeraden eerst de "Basis Cursus Digitale Fotografie" te volgen.

Kadobon

Kado idee? Vraag onze Kadobon aan!

Wilt u iemand een workshop aanbieden? Bijvoorbeeld als Verjaarskado? Wij kunnen u een Kadobon toesturen die u kunt aanbieden! Vraag er naar via het contact formulier op de Kadobonpagina!

WMI04

Nog plaats

Workshopdatum:

LET OP! Je kunt je nu aanmelden voor de Workshop Macrofotografie. Bij voldoende deelnemers zal een datum gepland worden.

Datum: in overleg.

Lestijd: 05.00 tot 09.00 uur.