Workshop Avond- en Nachtfotografie

Avondfotografie of nachtfotografie wordt vaak gezien als één van de moeilijkste disciplines in de fotografie. Bij weinig licht neemt de sluitertijd toe en daarmee de kans op onscherpe foto’s. Ook de lichtmeter en autofocus van de fotocamera werken ‘s avonds minder goed. Tijdens deze workshop leer je hoe je zelfs het laatste restje licht kunt vangen in je foto. Je maakt foto’s in het stadscentrum van Enschede, waar je o.a. leert het stadsbeeld te fotograferen op statief en scherpstellen in het donker. Ook oefen je om de invulflits te gebruiken en beweging vast te leggen op de manuele stand (M) door het juiste gebruik van diafragma en sluitertijd.  Ook het belang van de ISO-waarde, witbalans en het histogram komen aan bod. Aan het eind van de avond worden de resultaten besproken onder het genot van een drankje. In het naslagwerk kun je alles nog eens thuis doorlezen.

Deze workshop is geschikt voor Beginners en Gevorderden.

Wat leer je:

Beter fotograferen in het donker, werken met Diafragma, Sluitertijd en ISO waarde.

Overige informatie:

De kosten voor deze leuke workshop bedragen EUR. 45,-, incl. naslagwerk, koffie, thee of fris! De workshop wordt gegeven in de binnenstad van Enschede. Drankjes na afloop voor eigen rekening.

Benodigde apparatuur: Spiegelreflex- Hybride- of Systeemcamera, alle soorten lenzen mogelijk, echter groothoek/standaard lens (18-55mm) aan te raden! Zeker een statief en eventueel flitser.

Aantal deelnemers: Min. 4 - Max. 8

Kadobon

Kado idee? Vraag onze Kadobon aan!

Wilt u iemand een workshop aanbieden? Bijvoorbeeld als Verjaarskado? Wij kunnen u een Kadobon toesturen die u kunt aanbieden! Vraag er naar via het contact formulier op de Kadobonpagina!

WA06

Vol

Workshopdatum:

Donderdag 13 april 2017, 19.00-22.00 uur

Tijdsindeling:

19.00-19.30 uur: introductie, uitleg theorie

19.30-21.30 uur: fotograferen

21.30-22.00 uur: Nabespreking onder genot van drankje